Валери Симеонов е срам за българската политика. Това каза председателят на АБВ Румен Петков за подадената оставка на вицепремиера Валери Симеонов, предава "Фокус".

„При структурирането на правителството единствено ние от АБВ предупредихме, че човек с такъв манталитет няма място във властта. Да влачиш възрастни женици по границата не е повод да ставаш член на кабинет“, заяви той.

„Заради някакъв имагинерен политически баланс той получи поста вицепремиер“, коментира Румен Петков.

„Като гледам жалката му физиономия тази вечер по медиите очевидно е притиснат да си подаде оставката. За този човек властта е начин на съществуване“, обяви председателят на АБВ.

„България спечели. АБВ за пореден път показа, че силата на морала продължава да има стойност, горди сме с това“, посочи Румен Петков.

„Жалко за времето, в което този човек демонстрираше пред младите български мъже и жени, че да си арогантен, нагъл, вандал и циник е повод да бъдеш член на правителството“, допълни той.

„АБВ победи, моралът победи. Въпросът е да съумеем да структурираме начин на поведение в държавата, който да бъде полезен за всички граждани, в това число и за хората с увреждания. Длъжници сме им“, обясни Румен Петков.

„Имахме среща с ръководството на КНСБ и с Пламен Димитров. Обсъждахме специално този въпрос. Мисля, че предложенията, които направихме бяха чути от синдиката по силен и убедителен начин. Ще разчитаме на тяхната подкрепа“, каза още председателят на АБВ.