"Цум гейт" е атака срещу главния прокурор Сотир Цацаров. Нападната е и цялата прокуратура. Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV бившият заместник-градски прокурор на София Роман Василев.
"Лъснаха сценаристите на това мероприятие. Режисьорите искат да вменят вина на главния прокурор и да омаскарят прокуратурата. Винаги, когато прокуратурата работи качествено се явява някой, който иска да подбие това", категоричен е той.

"Много емоция се влага в това нещо. Едно трябва да стане ясно - главният прокурор не е заложник на стола си. Той сам избира къде и с кого да бъде. Единственото лице, което много говори е Сашо Дончев - замислете се", отсече Василев.

Попитан за това какво мисли за новия правосъден министър и какво очаква от нея той заяви:

"Цецка Цачева е балансьор. Може да направи много. Важно е да се знае - в едно място не може да се влиза като слон в стъкларски магазин. Проблемът на последните двама министри в правосъдието -Христо Иванов и Екатерина Захариева, е, че се занимаваха с реформите в звената, а не на цялото законодателство".

"Не всичко, което е проведено като разследване да има осъдителна присъда. Иначе рискуваме да ни обвинят в репресии и диктатура", така Роман Василев отговори на въпроса какво се случва в съда и защо няма категорични осъдителни присъди на знакови лица.

"На България й трябва "румънски модел", но адаптиран по нашенски", препоръча бившият заместник-градски прокурор на София.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!