От 2 лева горива – 1 лев взима държавата. Дали държавата би могла да направи нещо горивата да поевтинеят? Никакъв проблем. Още утре маже да си вземе ДДС-то и акциза и да не го събира, но на 30-ти да не се окаже, че няма заплати, няма осигуровки, няма пенсии. Това коментира депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров- Ревизоро в ефира на предаването „Беновска пита” по Канал 3.

"За да може да се издържа българската държава, за да може пенсионерите да си взимат пенсиите, да има здравеопазване, да има образование, за да функционира цялата държава, тя се пълни от данъци, мита и такси. Ако решим да не събираме, данъци, мита и такси, трябва или да намалим пенсиите, или да намалим социалните помощи, или да няма никакви увеличения, но сега 100 души били недоволни от цените на горивата. Съгласен съм, но да посочат на кои 10 000 или 100 000 българи да не им увеличаваме пенсиите, или да не им даваме здравни осигуровки, да не получават никакви помощи от държавата. Да си изберат – това са международни цени", заяви той. 

Премиерът не е в състояние да промени цените, дори да иска. Тук не е до негово желание или инат. Тук не е до желание на цялото правителство или не. Цялата обединена коалиция, ако иска нищо не може да направи. Цените са вдигнати от Русия и от най-вече от САЩ, които размаха  пръст на Иран, който е най-големите износители на горива. Когато сложиш ембарго на най-големия износител, останалите трябва да компенсират, през това време цените вдигат, направи анализ Димитров.

Споделям изцяло възгледите на тези хора. Тези в Добрич вместо да спират движението на хората и да им пречат, да се вдигнат и да отидат до Румъния, държавата България да им осигури кордон да излязат по-бързо, да си купят евтино румънско гориво. Да бойкотират българските продавачи. А пък тези в Благоевград , отидете на един час път и си купете от евтиното гръцко гориво. Защо трябва да си купувате скъпото българско гориво, купете си евтино румънско, евтино сръбско и евтино гръцко гориво и не пречете на останалите хора. Даже ако мога, но няма начин да го кажа, на българските продавачи – не продавайте, преосмислете си цените.

Знаете ли какво ще стане, ще спре държавата. Нито в Румъния, нито в Сърбия, нито в Гърция няма по-евтино гориво – защо не си го купят? Да сте видели опашки по границите, да бягат да заредят в Гърция. Там е по-скъпо от при нас. Ние имаме и гръцки и румънски фирми, които работят у нас, но там продават по-скъпо и това идва от въведения акциз., каза още той.

„Тези хора са подстрекавани от хора, които не успяха да влязат в парламента. И други стачки организират. Това са тези, които в предния парламент не успяха да реализират свой цели и програми”, категоричен бе той.