Вътрешният министър Валентин Радев, чиято оставка БСП поиска днес заради обществена поръчка за 1,5 млн. лв., отговори по своеобразен начин на обвиненията на опозицията - с фотоси от реновирания КАТ в столицата с беседка и пейки за гражданите. Той даде да се разбере, че няма намерение да подава оставка.

"Това на снимките е преобразеният КАТ в София", похвали се Радев в профила си в социалната мрежа.

"Онова, което не виждате, са новите цветни указателни табели и вътре в сградите, ремонтираните тоалетни за персонала и посетителите, новите климатици, назначения допълнително персонал за обслужваните над 1000 автомобила дневно, подобрената организация на работа, както и инсталираните 140 ПОС-терминали във всички служби на КАТ в 28-те ОДМВР в страната за улесняване на грожданите и по-евтино плащане на услугите.

Министърът пояснява, че предстоят още подобрения и преминава към политическия отговор на критиките на БСП.

"Реформите в МВР, както тези в служба КАТ, се правят с разум и професионално, методично, без излишен шум и във вярната посока, колкото и тези процеси да изнервят опозицията и нейни представители. Единственият правилен отговор на критиката са резултатите, нали? Това Ви показвам днес. И така ще продължаваме занапред с моите колеги", няма намерение да хвърля оставка Радев.