Сърдечна среща проведе президентът Румен Радев с генералния директор на ЮНЕСКО Одре Азуле, на която той призова за хармонично развитие на науката и високите технологии в Западна и Източна Европа

45-годишната французойка, която смени Ирина Бокова на поста, прие Радев в централата на ЮНЕСКО в Париж.

"България има огромно историческо и културно наследство и ще продължи да разчита на подкрепата на ЮНЕСКО за неговото опазване и развитие, както и за осъществяването на археологически разкопки у нас", заяви Румен Радев след срещата с Одре Азуле. 

Той добави, че по време на разговора е била обсъдена и възможността за оказването на международна подкрепа на страната ни за инкримирането на опитите за кражба на българско историческо наследство, уточнява Канал 3.

Румен Радев и Одре Азуле са разговаряли и за перспективите за улесняване на достъпа до образование за децата в България. "ЮНЕСКО има своите пректи и трябва да работим заедно в направлението да се налагат общи европейски и световни стандарти.

Това, което говорихме в подкрепа на образованието и науката, е в пълно съответствие с нашата идея за хармонично развитие на наука и високи технологии не само на Запад, но и на Изток”, заяви държавният глава. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!