Да бъде изграден нов гранично контролно-пропускателен пункт на сръбско-българската граница ще предложат Румен Радев и Александър Вучич на правителствата в своите страни. Това съобщи на пресконференция българският президент, който е на официално двудневно посещение в Сърбия, съобщава Канал 3.

"Предстои да бъде обсъдено кога и къде може да се изгради новият пункт, но трябва да се подчертае неговото значение за двустранното сътрудничество и за това хората от двете страни на границата да могат да общуват по-лесно", каза в Белград президентът Радев, подчертавайки, че и двамата с колегата му Вучич искат да говорят с конкретика.

Радев сърдечно благодари на своя домакин за поканата, за топлото посрещане и гостоприемството при първото му официално посещение в страната.

"Само преди четири месеца с президента Александър Вучич обсъдихме важни теми за нашето сътрудничество и се радвам, че сега можем да продължим този диалог", каза Радев пред журналистите.

"Със задоволство констатирам, че ръстът на стокообмена между нашите приятелски страни е значителен, като за 2017 г. той надхвърли 1 млрд. евро", подчерта българският президент. 

Радев категорично посочи, че и занапред Сърбия може да разчита на подкрепата на България по европейския си път. "Това е и нашата цел. Развитието и интеграцията на страните от Балканите е в интерес за целия регион. Считаме, че 2025 г. е амбициозна, но постижима за Сърбия цел по пътя й към ЕС", каза президентът.