След като гръмна скандалът, че се готви план за сваляне на правителството, Радан Кънев и Христо Иванов взеха "присърце" обвиненията на главния прокурор срещу тях, че стоят зад скандала "Янева гейт" и се юрнаха по сутрешните блокове да се оправдават и обясняват. Пред Нова телевизия реформаторът Кънев се направи на "ни лук ял, ни лук мирисал" както за съдебния скандал, така и за слуховете, че е на другия сексуален бряг.
"Скандалът е много сериозен. След като имаме човек, обвинен, че е в центъра на най-тежката корупционна схема в българската съдебна система, със сигурност има и сценарий, има и изнудване", каза Радан Кънев и би тъпана, че в съдебната система има сериозна престъпна мрежа. Реформаторът обаче се затрая, че в момента министър техният човек Христо Иванов. А от думите на Радан излиза, че именно той, като шапка на системата, трябва да е капо ди тути капи - баш босът.

"Хората, които развиват срещу мен атака, че съм гей, нямат нищо”, каза Кънев и отклони хлъзгаво драгата тема. Скандалът гръмна първо в БЛИЦ, а разкритията на Ицо Петрофф доведоха за заплахи срещу него.

"За да има реална съдебна реформа, трябва да има единен Реформаторски блок с единен ГЕРБ. Аз съм против всякакви лични конфликти. По същия начин очаквам главният прокурор да не влиза в лични конфликти нито с мен, нито с вътрешния министър. Искате да сляза на махленско ниво и да коментирам защо не харесвам хората? Въпросът е може ли да се консолидира десницата и реформите да бъдат проведени пълноценно, да будят изчистени криминалните елементи в съдебната система”, размечта се в края на разговора Радан Кънев. /БЛИЦ