Политическият секретар на организацията "Православна Зора" Павел Чернев направи специално изявление във Фейсбук по повод събитията в Украйна. В него той обяви, че се подготвя изпращането на българска бойна група в Крим, където с оръжие в ръка да защитят от насилствена украинизация руско и българско малцинства.
"Събитията от последните няколко дни в Украйна, не са просто поредния геополитически трус в постсъветското политическо пространство, а нещо много по-сериозно. Те са израз на една подновена, многовековна битка, която се води от столетия насам. Битката между Православния Изток и Мамоническия Запад. Това е една истинска война, за ценности, ресурси, влияние и територия, в която запада иска нашето, а ние сме длъжни да браним своето.

В тази връзка, българския клон на организацията „Православна Зора” вече помогна на няколко десетки православни бойци, да отлетят за Москва и Крим, където с оръжие в ръка да защитят правата кауза на заплашените от насилствена украинизация руско и българско малцинства. Подготвя се изпращането и на българска група", гласи цялото изявление на Чернев.

Малко по-рано той е публикувал снимка, на която върху военна мешка са подредени Евангелие, икона на Св. Архангел Михаил, нож, фенерче, автомат и пистолет с текст "За Болгарский Род и Православие!"
ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ПОДРОБНОСТИ ЗА ОБСТАНОВКАТА В УКРАЙНА