В резиденцията в Сочи започна срещата на президента на Русия Владимир Путин и на президента на  Република България Румен Радев. След няколко дни ще приемем премиер-министъра на България Бойко Борисов, потвърди Владимир Путин на срещата си с президента Радев в Сочи, съобщава Канал 3.
В словото си Путин припомни общата история на Русия и България, славянската писменост и честването на 140 г. от освобождението на България.
 
В отговор българският президент Румен Радев поздрави Путин с преизбирането му.  После добави: "Целта на моята визита е да възстановим на най-високо ниво диалога. Имаме много взаимни интереси в търговията, енергетиката, културата".
 
Владимир Путин бе включил в руската делегация министъра по енергетика Александър Новак и този на търговията и промишлеността Денис Мантуров. Присъстваше и генералният директор на "Росатом" Алексей Лихачов.
 
Румен Радев влезе на срещата с шефа на кабинета си Иво Христов, главния секретар Димитър Стоянов и секретаря си по външна политика Атанас Кръстин, който очаква да получи агреман за посланик в Москва. От българска страна министри в делегацията няма.