Красивата вицепремиерка Екатерина Захариева сподели интересен статус и снимки в личния си фейсбук профил. От написаното става ясно, че тя е пила кафе с австрийския вицеканцлер и министър на правосъдието Волфганг Брандщетер. Ето какво сподели Захариева:


"С австрийския вицеканцлер и министър на правосъдието Волфганг Брандщетер проведохме работна среща в рамките на европейския форум във Вахау.
По време на разговора Брандщетер подчерта, че у нас се наблюдава осезаемото подобряване на условията в местата за лишаване от свобода. Той също така благодари за сътрудничеството ни в областта на правосъдието.

Аз го запознах с мерките, които България предприема за охрана на външната граница на Съюза с Турция. В резултат от началото на 2017 г. се наблюдава устойчиво намаление на миграционния натиск спрямо същия период на миналата година. Опитите за незаконно влизане в страната за първите 5 месеца на тази година са с 89% по-малко от предходната.

Информирах Брандщетер, че през 2016 г. за трафик на мигранти са осъдени 285 души, а от началото на 2017 г. до 31 май - 129 души. Към момента на българска територия са разположени 137 гост-служители от държави членки на ЕС, 80 от които са разположени на българо-турската граница, а останалите – на българо-сръбската.

В хода на срещата обсъдихме и предстоящите избори в Австрия през октомври, както и програмата на Триото - Естония, България и Австрия, за Председателството на Съвета на ЕС".