Какво става в държавата? На път ли е правителството на Борисов да провали Председателството на България на Съвета на Европейския съюз?“, това написа преди минути лидерката на БСП Корнелия Нинова в личния си профил във Фейсбук по повод новината от последните минути, че Мирослав Боршош се връща начело на НДК след разговор с премиера Бойко Борисов.

„Това председателство е огромна възможност за страната ни - не само да бъде водеща в разговора за бъдещето на Европа, но и да постави категорично въпроси от значение за българския народ и да настоява за тяхното решаване. 

Досега не сме чули правителството на Борисов да има каквато и да е представа за политиките, които ще отстоява. 

Всичко по председателството беше сведено до ремонта на плочките пред НДК. Днес и заради едните плочки, пардон - заради едните обществени поръчки, в ГЕРБ се скараха. 

Министър уволнява, министър-председател връща ръководството на НДК. 

А над този скандал тежи едно изречение на главно действащо лице в него, че обществените поръчки се подписват под натиск и в условия, които не отговарят на закона, че цари хаос, който заплашва да провали председателството“, пише още Нинова визирайки изказването на Боршош минути, след като стана ясно, че министър Лиляна Павлова го освободи от поста

„Ето това е Борисов 3. Вътрешнопартийните битки за пари и обществени поръчки в ГЕРБ ще костват много на българските граждани и са срам за България пред Европа. Ние дадохме своята подкрепа за председателството, но не за това то да бъде използвано като параван за злоупотреби и кражби“, споделя още лидерката на БСП.
 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!