Започна извънредното заседание в Министерски съвет, което премиерът Бойко Борисов свика преди минути.

"Правим много, за да повишим раждаемостта, а деца загиват ежедневно по пътищата. Ще направим каквото трябва, ще дадем колкото пари е необходимо, но трябва да спрем войната по пътищата", с тези думи лидерът на ГЕРБ започна срещата си с министрите му.

„Не можем да говорим за демография, а в същото време всеки ден две, три и повече жертви да се дават“, каза премиерът.

„Интересува ме какво можем да направим по линия на Регионалното министерство – мантинели, кръгови движения, легнали полицаи, промяна в инфраструктурата. Всеки човешки живот не само, че ни е важен, но в същото време правим толкова много да се повиши раждаемостта и толкова лесно отгледани деца загиват. Каквито трябват още законодателни промени, колкото трябват пари за камери, колкото трябват пари за контрол. На 1 юни отриват сезона – така да се организират, че от 1 юни служителите на КАТ и полицията – денонощен контрол“, коментира още министър-председателят.

 

Той поясни, че това ще е първата тема, която ще дебатират. Втората ще е качеството на храните, защото е "недопустимо и обидно да се продават продукти с качество, което уврежда здравето".

"В едни страни от Европа качеството е едно, а в други то е по-лошо - не може така", отсече премиерът. 

„За един храните да са едно качество, а за Източна Европа – с друго качество, и то по-лошо. Някои ще кажат: „чети етикета“, само че хората не са толкова научени да четат етикета, подвеждат се по реклами“, възмути се Борисов на свиканата от него извънредна среща тази сутрин с представители на няколко министерства.




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!