Ще направя всичко възможно да съм буферът между натиска отвън и служителите на МВР, за да може да си вършат професионално работата. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов след церемонията по встъпване в длъжност.

„Залагам изключително на приемствеността на министерството. За мен е важно колегите да се чувстват сигурни, да имат перспектива в бъдещето", каза Маринов.

Той обясни, че основните приоритети са ясни – тези, които са залегнали в програмата на правителството. „Продължаваме борбата с пътните произшествия. Като министър ще работя за ясно разграничаване на отговорностите по отношение на пътната безопасност и повишаване на дейностите, които са от нашите компетенции“, каза още министърът.

Маринов посочи, че първата му среща ще е със синдикатите на МВР. „Основната ми дейност е свързана с развитието на човешкия ресурс и ще потърся от тях подкрепа, тъй като те имат обективен поглед на ситуацията“, коментира още той. Маринов посочи, че ще работи и в посока за закупуване на средства за лична защита на всеки един полицай, за да може гарантирайки неговата сигурност, той да гарантира сигурността на гражданите.  

Маринов каза, че все още няма човек за поста на главния секретар на МВР, който заемаше до днес.
"Този въпрос не стои на дневен ред", каза той и не издаде имена на потенциални кандидати.

Самият Радев пък потвърди, че си остава депутат в групата на ГЕРБ.
Вече в МВР емоцията и вълнението си казаха думата и новият вътрешен министър почти се разплака, докато призна пред журналистите, че заради работата си в сферата на сигурността на държавата, е ощетявал децата и семейството си.

"Може би не съм бил най-добрият баща, но предполагам, че това съм го правил, за да могат други семейства да се чувстват сигурни”, каза през сълзи новият министър и благодари на близките си.
Маринов добави, че ще разчита на подкрепата на Валентин Радев в парламента. Радев ще бъде отново член на ресорната, вътрешна комисия в НС.

По време на церемонията по предаване на поста самият Радев подари на приемника си писалка, тиролска шапка и вратовръзка.