Премиерът Бойко Борисов действа визионерски, плува в свои води. Третият мандат го прави спокоен. Това коментира в предаването "Денят на живо" по Канал 3 политологът Първан Симеонов.
 "Първи посещения във Франция и Германия. Борисов иска страната ни да е на първа скорост. България играе балансираща роля – има добри отношения с Берлин, Русия, Брюксел. Страната ни е политически балансьор и се стреми да натрупа от това политически капитал. България дава ясно да се разбере, че е сред челниците в ЕС. От периферия стана диспечер", коментира Първан Симеонов.
 
По думите му истинският успех за България ще бъде тогава, когато хората започнат да вярват в съда и във властта.
 
"Има политически и икономически растеж. Това обаче може да успи и да доведе до безвремие, България има нужда от реформи. Стабилността може да се превърне в самоцел и по този начин да изглежда, че всичко е наред. Има застаряване, недостиг на работна ръка, проблеми в здравеопазването", допълни Първан Симеонов.  
 
Според него Обединените патриоти са силни, когато посочват проблемите и са в опозиция, но сега трябва да намерят и решенията им, когато са част от правителството.
 
"Няма как едно правителство да го започне и да го свърши, необходима е работа поне на 3 правителства, един мандат е малко. Липсва ни голяма национална приказка и разказ, каквито имат Естония и Румъния, ние изглеждаме мнохо унило. Спокойствието в държавата, че всичко е наред, е заблуждаващо", каза още Първан Симеонов.