"Сега определено не е моментът да се разиграва театър от страна на премиер и президент. Задочният сблъсък, до който двамата стигнаха, не ме изненадва изобщо, но България има нужда от стабилно правителство, особено по време на европредседателството", коментира в сутрешния блок на Bulgaria ON Air бизнесменът проф. Димитър Тадаръков по повод острите обвинения, които Борисов и Радев отправиха един към друг в края на миналата седмица.

Припомняме ви, че до тях се стигна след  интервю на министър-председателя Бойко Борисов, в което той обвини началника на кабинета на президента Румен Радев - Иво Христов, че е основен виновник за напрежението между правителството и президентската институция.

След това  президентът реагира и припомни, че Борисов е получил "коледен подарък" с пълната, безрезервна подкрепа от Ахмед Доган.

Според проф. Тадаръков една подобна ситуация несъмнено би могла да отключи провеждането на предсрочни избори в страната. По думите му, ако Борисов и Радев не се приземят и не намерят общ език, на който да се разберат и да работят в името на народа, ситуацията няма да се промени и подобни "циркове" ще продължат и занапред.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!