Моите действия са ясни. Нека другите да се изговорят. Аз ще действам институционално. Ще изчакам законът с промените в Изборния кодекс да дойде в президентството. Ще се запозная детайлно с него и тогава ще преценя дали да предприема конкретни действия. Това каза в Хасково президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали ще наложи вето на приетите от Народното събрание поправки в Изборния кодекс, пише "Монитор". 

Президентът присъства на среща с бизнеса, организирана от Хасковската търговско-промишлена палата на която бяха и посланици и дипломати на близо 30 държави.

"Икономиката ни става заложник все повече на демографията заради миграцията и липса на квалифицирана работна ръка", каза президентът пред представителите на бизнеса. Според него икономиката ни страда и от тежката държавна регулация, какъвто е случаят с енергетиката.

"България трябва да бъде изключително внимателна, ако бъде взето решение за присъединяване към Еврозоната. Трябва да внимаваме да не пострадат доходите на хората и да не бъде платена тежка цена за едно неудачно управленско решение", каза още Радев.

"Каквито и икономически, социални и данъчни модели да разработваме и прилагаме те няма да имат ефект, ако не се смени радикално политическата среда и стилът на управление в държавата. Особено що се отнася до харченето на публичния ресурс", подчерта той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ