Много ми е приятно да дойда в Бургас. Да видя как за малко време градът се променя към добро и това се отразява на хората. Най-важното е, че младите виждат перспектива, местното ръководство работи усилено и безработицата е ниска. Това каза държавният глава Румен Радев, който днес бе на посещение в Бургас. 
По време на визитата си той и кметът Димитър Николов проведоха среща при затворени врата. Стана ясно, че на нея са били коментирани теми, свързани с бъдещето на летището в Равнец, където е служил Радев, и други проекти.

"Обсъдихме с кмета много проекти, включително и Супер Бургас, които ще дадат съвсем друг облик на Бургас. Обсъдихме и проблем, който е важен за всека община - децентрализацията. Има много проблеми, които трябва да се решат и търсим най доброто решение, така че общините да имат възможност и като финансов ресурс. Също и гражданите да могат да се включат в процеса на вземане на решения", каза държавният глава, цитиран от Флагман.бг.

Относно Равнец президентът е категоричен, че там всичко е възможно за реализация. "Ако погледнем въздушната мрежа в Европа, България има много бедна летищна мрежа и ние трябва да се стремим това, което имаме, да го запазим. Така че за в бъдеще очаквам, че всичко е възможно", допълни още той. 

Във връзка с наложеното от него вето ген. Радев заяви, че то по никакъв начин няма да попречи на строежа на магистрала "Хемус".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!