Премиерът Бойко Борисов пристигна в Белград за националния празник на Сърбия. Той благодари за поканата и добави, че за него е чест.

"Пристигнах в Белград, където ме посрещна външният министър на Сърбия Ивица Дачич", написа той във Фейсбук и качи снимки от летището.

Министър-председателят е на среща със сръбския президент Александър Вучич. Той удостои Борисов с „Орденът на Република Сърбия когато страната чества и националния си празник - Денят на държавността на Република Сърбия.



Борисов пожела на всички сърби да са живи и здрави и Бог да пази всички нас. „За мен е голяма чест да получа този орден. Сърбия е неразделна част от Европа. Надявам се много скоро тя да е част от ЕС. Няма по-хубаво нещо от доверието, мира и разбирателството между народите, а ние сме го постигнали", заяви Борисов.

Ето какво написа той във Фейсбук:

Бях удостоен от президента Александър Вучич с най-високото държавно отличие в страната „Орденът на Република Сърбия“. Приех тази награда от името на всички българи, които работиха по време на българското европредседателство и повярваха, че Сърбия трябва да е част от ЕС. Няма по-хубаво нещо от доверието, мира и разбирателството между народите, а ние сме го постигнали.