Човек като слуша и гледа т.нар. “председател на ВКС” се чуди – Лозан Панов съдия или политик е?
След като опита да подведе президента Румен Радев и да го накара да наруши Конституцията и законите на страната, днес живеещият в паралелни светове Панов изръсил нов бисер – щял да прави съдебна реформа и заради това щял да се среща с всички лидери на парламентарно представени политически сили. Днес била първата среща, с лидера на ГЕРБ. 

Все по-очевидно става, че Лозан Панов играе роля, в която действията и репликите му се определят от същите кукловоди, които вече се провалиха през хибридния си проект “Да(Й), България”. Изглежда Панов сега поема щафетата от провалилия се Христо Иванов – Пинокио, с тази разлика, че по закон съдиите са деполитизирани. Или “съдебната реформа” на Панов ще включва промяна на Конституцията, която да му позволи да се прави и на политик.

Свидетели сме на тотална шизофрения, спусната ни от олигарсите-кукловоди, които изпитват неистов страх от действията на прокуратурата. Но, как студентите по право да вярват на учебниците и на лекциите на своите преподаватели, когато т.нар. “съдия №1” прави точно обратното?

Ако Лозан Панов иска да го играе политик, още днес да депозира оставката си в деловодството на Висшия съдебен съвет, да слезе от луксозния “Мердецес” и да ходи в която адвокатска кантора иска. Действията на одиозния Панов не са само нарушение на Конституцията, те вече са атентат срещу демокрацията и правовия ред в държавата. Крайно време е отговорните фактори – ръководителите на държавни институции, лидерите на парламентарно представените партии да не се правят, че не забелязват как в страната се извършва пълзящ преврат. Времето на Панов в съдебната власт изтече, той повече няма място в съдебната система, след като официално обяви, че ще влиза в политиката.