Времето на правителството ще изтече, когато завърши 4-годишният му мандат. Не съм притеснен за това. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по bTV заместник–министърът на правосъдието проф. Николай Проданов. Думите му са по повод последните протести, които избухнаха в страната.

Уволниха зам.-министъра на правосъдието... но от поста му на преподавател във ВТУ 

 „Въпросът с едни протести винаги може да се разглежда от най-различни точки. Живеем в много сложно време. Винаги ще има хора, които се чувстват по някакъв начин засегнати от еволюцията на обществото“, заяви той.

По думите му всички тези протести в момента показват, че в България действа демокрацията.

Той коментира и скандала с уволнението му от Великотърновския университет. Според първоначалните обвинения той е замесен в афера с издаването на италиански дипломи. В същото време според ръководството на висшето учебно заведение проф. Проданов не си е изпълнявал задълженията.

„В цялата история най-странното е, че между двете неща няма логична връзка", обясни Проданов.

Той заяви, че няма нищо общо с цялата тази афера с италианските граждани, а заради ситуацията ще съди университета. Проф. Проданов уточни, че не е взимал ръководни постове в университета по време на аферата. Според негови колеги дори безобразията са се случили именно защото проф. Проданов не е бил на този пост.

„В един момент в университета се разви тезата, че в Италия няма достатъчно хора с педагогическо образование. Има една пазарна възможност университетът да квалифицира тези студенти, като ги обучи“, коментира зам.-министърът.

Той допълни, че не знае на какъв език е преподавано. В целия скандал става дума за неосъществена навреме процедура, заради което се е стигнало до фалшив документ.

„Категорично невярно е, че не съм си изпълнявал задълженията в университета. Заповедта за уволнение е изключително лаконична“, допълни той.