Рейтинговата в близкото минало bTV се оказа поредния спасителен медиен пояс на обвиняемия бос на "Капитал" Иво Прокопиев.
Телевизията, която не се свени да чисти имиджа на куп компрометирани персони начело с банкера - беглец Цветан Василев, днес за пореден път удари дъното.

Баджак-журналистката Жени Марчева бе поканила за свой събеседник един от най-близките медийни съратници на мустакатия аферист - Прокопиев. 

Но вместо да го изчерви с неудобни въпроси за внезапното му забогатяване покрай разбойническата приватизация на Иван Костов, Жени превърна студиото в розов будоар, а самата тя влезе в ролята на маман.

Вместо като обвиняем, Прокопиев бе представен като бизнесмен, който кой знае защо има правото да раздава морални оценки на всички в държавата.

Необезпокояван от въпросите за криминалното раздържавяване, Прокопиев се впусна да развива тезите на "агнешките главички", които изстрадалото ни отечество отдавна е заклеймило.

Нищо чудно Прокопиев да бъде поканен за гост и в сутрешния блок на bTV, която спокойно може да смени девиза си от "телевизията на всички гледни точки", на "трибуна за обвиняеми".

Само за няколко месеца Прокопиев бе обслужен на няколко пъти не само в студиото на Марчева, но и в "120 минути" на придворния журналист Светослав Иванов.

Остава само да го видим как пържи яйца в кулинарните рубрики на bTV.

Зрителите, обаче няма как да бъдат излъгани с евтините постановки, които телевизията иска да им пробута и скоро ще я отсвирят напълно.