Лично очаквам яростна реакция от депутатите на ВМРО-ДПМНЕ за конституционните промени – заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски в неделя след обяд.
 
Въпреки това според Мицковски все още не е решено как ще действат депутатите от опозицията. Лидерът заяви, че партията ще взима решения в последния момент точно заради неочаквани промени в правителствения пакет изменения, какъвто е случаят с рамковото споразумение, за което премиера само преди два дни твърдеше, че няма да влезе в измененията.
 
"Очаквам една ожесточена критика на всичко, което ще бъде предложено от управляващото мнозинство и правителството в рамките на обсъждането в комисията, а след това и в рамките на парламентарното изслушване от страна на депутатите на ВМРО-ДПМНЕ и коалицията. Албанските партии вече пишат изменения в правителствените изменения. От БЕСА на Билал Касами и Алианс за албанците не се отказват от исканията им с акцент върху правата на етническите албанци и равенство на албанския и македонския език.
 
Докато опозиционните партии се готвят за амнистия, асоциациите, организациите и политическите партии настояват за спиране на парламентарната процедура и за нови предсрочни избори.
 
"Ние сме обединени и единни, за да стартираме общи протести срещу това правителство, за да предотвратим промяна на конституцията и да поискаме нови избори, без да чакаме правителството на Зоран Заев" - каза  Янко Бачев от партия „Единствена Македония“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!