Смятах, че дебатът ще бъде смислен, с достатъчно аргументи. Упрекът ви за това, че премиерът отсъства, смятам, че е несъстоятелен, защото пише, че вотът ви на недоверие е към министерски съвет, а премиерът все пак има ангажименти. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на вота за недоверие.
"Държавата има приоритет и това е председателството", добави той.

"Не смятам, че това е най-доброто, което трябваше да видят българските граждани", каза Цветанов.

Междувременно стана ясно, че Борисов към момента е в нова среща - с лидера Зоран Заев и това възпрепятства появата му в родния парламент заради вота на недоверие.

"Вие твърдите, че България има 83% корупция, а по време на вашето управление са били 96%, което пропуснахте. Уважаеми колеги, когато искате да черните държавата, просто се съобразявайте с това, което се полага като усилия, за да се вижда какви са резултатите в борбата с организираната престъпност.

"Драги колеги от опозицията. Резултати при различни проучвания показват, че винаги при ваше управление има увеличаване на корупцията. Вие във вашата управленска програма дори не сте загатнали малко за борба с корупцията, защото явно сте възнамерявали да продължавате както преди. Нивото на рейтинг на България при нашето управление се вдига, за разлика от всеки път, когато вие сте на глас", заяви Цветанов показвайки диаграми от различни проучвания на световни и родни агенции. 

"Не ви прави чест като излизате на тази трибуна и говорите лъжи. Днес пак излязохте да говорите срещу Дилян Добрев. Той днес излезе с точни данни и факти. Защо трябваше някой да излиза да брани някого. Не искате да говоря, защото не искате да възприемете истината. На Пленум на БСП видяхте, че бяха написали 5 точки, с които да сезират прокуратурата. Една от тези точки ме правеше съпричастен към "Наглите". Представяте ли си, колеги?! Стигнахте чак дотам, че да се мъчите да ми препишете разни неща", каза той.

"Имаше обвинения от представители на БСП, че ГЕРБ под някаква форма е подкрепила проектозакона на ДПС за КТБ. Ние ги подкрепихме, не защото сме в коалиция, а защото има политики, които трябва да бъдат подкрепяни, независимо от политическите ни различия", заяви Цветанов, говорейки за предложението на Хамид Хамид, Йордан Цонев и Делян Пеевски относно разграбването на банката. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!