”Търсим прозрачност и яснота. Не ни притеснява почти нищо, но нещата се случиха прекалено бързо. Комисията за покупка на самолетите, ако бъде одобрена утре, ще работи около 2 месеца. Важно е да се чуе от всички как ще бъдат изразходвани парите на данъкоплатците”.
 
Това каза полк. Владимир Тошев, депутат от ГЕРБ, в предаването ”Денят на живо” по Канал 3.
 
”Една голяма част от нещата няма да бъдат показани, защото са секретни, но тези, които не са, ще бъдат показани”, уточни той.  
 
”Притеснява ни, че когато резултатите от изборите бяха ясни, за една седмица се взе решение на Министерски съвет. Не може да се вземе решение без да бъде обсъдено с двете най-големи парти – ГЕРБ и БСП4, каза още полк. Тошев. 
 
”Името Радев се наслагва в процедурата за избиране на самолетите, като началник на ВСС и президент. Има и няколко неща, които са смущаващи”, заяви той. 
 
Португалските F16 са декласирани и не е ясно защо. Мен като военен ми дразни слуха, че президентът Радев използва думата ”смачкана военна експертиза”, военните няма да смачкат експертизата. В сегашната военна комисия има много военни, никой не оспорва военната експертиза. Решението е геополитическо”, категоричен бе полковникът. 
 
”Виновен не може да бъде президентът Радев”, смята още полк. Владимир Тошев.