Стабилността в България на политическо равнище ще бъде гарантирана в 44-тото Народно събрание. Това каза политологът Борис Попиванов, цитиран от "Фокус".
По думите му има една обща цел – председателството на България в ЕС. „Тук безспорно ще има определени нива на съгласие. Но тези нива на съгласие ще бъдат резултат не толкова на някаква осъзната позиция, колкото на добре познатия традиционен мотив „да не се изложим пред чужденците“. Това ще кара политическите сили да заемат общи, консенсусни позиции по много въпроси.

Заедно с това всяка от тях ще дърпа към себе си чергата и ще си приписва заслуги за европейската роля на България, каквато и да е тя в бъдеще. Колкото до стабилността, на политическо равнище тя вероятно ще бъде гарантирана“, обясни политологът.

Настоящата работа на служебния кабинет Борис Попиванов оцени като сива и безлична. Според него в опита си да лавира между всички политически играчи служебният премиер Огнян Герджиков е предизвикал все по-осезаема критика от страна на ГЕРБ и БСП.