Тук изобщо не говорим за някаква политика, а за най-елементарно възпитание. Поради това смятам, че премиерът Бойко Борисов трябва да поеме отговорност и да поиска оставката на Валери Симеонов. Щом вицепремиерът не се е научил да говори както трябва, значи мястото му не е във властта. Това коментира политологът Борис Попиванов в сутрешния блок на БНТ по повод изявлението на Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания.

,,Свидетели сме на твърде грозни сцени, които не правят чест на българската политика'', добави още той.

По думите му не е невъзможно НФСБ да изпадне от патриотичната коалиция.

,,Определено има кандидати за мястото на НФСБ. В крайна сметка всеки се опитва да надиграе другите. Всички са възбудени, че има някаква националистично-патриотична вълна, която трябва да бъде яхната и овладяна'', посочи Попиванов.

,,Никой няма интерес от предсрочни избори. Политическата криза може да бъде овладяна, просто ситуацията трябва да се успокои'', заяви от своя страна политическият психолог Антоанета Христова.

,,Когато използваш думи като „майка'' и ,,дете в тежко положение'' в негативен план, става точно това, което се случва в момента. Общността е създадена, за да защитава най-слабите. Затова и хората са навън. Нещата тъкмо се бяха успокоили, виждаше се, че системата и правителството започваше да работи в подкрепа на тези майки и в следващия момент дойде този акт на вицепремиера, посредством който бяха обидени най-слабите хора в обществото'', сподели Христова.