В петък депутатът от БСП Паунов си позволи да говори за друга ориентация на страната ни и провеждането на референдум, чрез който България да излезе от ЕС. ГЕРБ ще отстоява евроатлантическите ценности. Ако в тях намира място и позицията на президента Радев, ще го подкрепим. Това заяви на брифинга в централата на ГЕРБ лидерът на ПГ на партията в парламента Цветан Цветанов.

„Не търсим конфронтация по никакъв начин. Пред премиера Бойко Борисов съм поел ангажимент да не споменавам често името на президента”, каза още той.

„Винаги ще изразяваме уважението си към президентската институция. Ще участваме в консултативния съвет. Длъжни сме да присъстваме и да вземем участие в него. Силата на политиците да отстояват принципната  си позиция на политическата сцена, а силата на БСП е да ни вкарат в компромати и жълтите новини”, подчерта Цветанов.
 
„Що се отнася до изнесените от социалистите схеми -  те се претоплят преди всеки избор. В момента явно предизвикателството е българското председателство. Ние няма да участваме в тази игра”, категоричен бе той. 

„БСП нямат алтернатива за управлението на страната. В момента те искат да вкарат под общ знаменател всички политици и да направят така, че да се намали обществената им подкрепа.

Ще се разграничим от дебата, в който искат да ни вкарат те. Каним ги обаче на дебат за бъдещето на България, евроатлантическите ценности, бюджета, който ще бъде гласуван и административната реформа”, каза още Цветан Цветанов.

„За нас приоритет ще остане това, което обещахме на избирателите. Няма да бъдем отклонени от това независимо от опитите на БСП”, каза от своя страна финансовият министър Владислав Горанов.
 
„Бюджетът може да се похвали с повече приходи. Следващата година също се очертава добра за икономиката ни.  
Ако колегите от БСП искат да участват в дебати за бъдещето на държавата, ние сме готови да ги слушаме. Дебатите, в които те опитват да ни вкарат, не са ни интересни”, подчерта финансовият министър.
 
 
„Няма нищо лошо в това да се лансират възможно най-високи персонални стандарти. Неудобното е, че самият ти трябва да отговаряш на тях. Не ми е хрумвало да оспорвам правото на опозицията да показва нередности на управлението. Имам против правото й да си ги измисля. По-големият разговор обаче е друг и е свързан със схемите. Признавам, че за 10 години не можах да се науча да мисля в схема. Мисля на ниво цели, на ниво политики. Какво можеш да направиш, по-добро ли е от това, което предлага другият. Това е правилният разговор, а не този на кого е схемата с повече стрелки и кръгчета”, заяви вицепремиерът Томислав Дончев, който също участва в пресконференцията.
 
„Има си институции, на които се подават сигнали. Ако за някой има притеснения, че в администрацията има нещо нередно, няма да се поколебаем да наредим проверка. С нито един наш член не сме правили опити да избяга от закона”, категоричен бе той. 





ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!