Премиерът Бойко Борисов е недоволен, че се е вдигнала глъчка покрай ремонта на бул. "Дондуков" и решението на Министерство на културата да остави паветата, които Столична община щеше да подменя с асфалт и велоалеи. Заради това граждани организираха протест.
"С "Дондуков“ какво става? Сега чета, че има протести за велоалеите. Боиле?", пита тревожно Борисов министъра на културата по време на заседанието на правителството.

"Така трябва, господин премиер. Обществото е разнопосочно, нормално е, всеки трябва да излезе със становище", отвръща Боил Банов, при което премиерът му дава съвет да седне с Йорданка Фандъкова и да организира среща с всички страни. 

"А защо не ги съберете с кмета на София – и едните, които искат павета, и другите, които не искат павета, искат велоалеи – и да се постигне консенсус? Защото щели днес хора да протестират пред Министерския съвет, все едно ние сме виновни, че едните искат павета, другите не искат павета! За бул. „Дондуков“ става въпрос. Съберете ги и просто нека да се разберат. Ние искаме да го направим по-хубаво", ядосва се Борисов. 

"Събрахме ги. Това е – едните искат павета, другите искат велоалея. Двете неща трудно се съчетават", докладва Банов. Борисов го пита кое, според него, е правилното решение. "Правилно е да се пази културно-историческото наследството и да се развива градът. Вероятно има решение и малко трябва да се помисли. Има решение и павета да има, и велоалеи да има". 

Премиерът продължава да държи на среща с кмета и двете групи граждани. "Ние искаме да го направим, а накрая да излизаме виновни и да идват пред Министерския съвет, не е справедливо", огорчен е министър-председателят. Министърът на културата изразява съгласие с извода му и предупреждава, че е "трудно да се намери пресечната точка на обществения интерес тук". "А в същото време, искаме да направим булеварда с нова канализация, с нови трамвайни линии и с хубава настилка. И разбираме защо никога не е ремонтиран. Изглежда, че ако не правиш нищо, е по-правилно", тюхка се премиерът и пак моли Боил Банов да се намери решение на проблема.