Бившият депутат от „Атака” и настоящ водач на партия „Свобода” Павел Чернев обяви, че се присъединява към коалицията Патриотичен фронт, в която досега са влезли НФСБ и ВМРО. Чернев обяви решението на профила си във Фейсбук.
Ето го и цялото изявление на Чернев:

УВАЖАЕМИ СЪРАТНИЦИ

Ръководството на политическа партия „Свобода” заявява своето решение за присъединяване към Коалиция Патриотичен фронт както за участие на извънредните парламентарни избори на 5 октомври 2014г, така и за след тези избори. Нашето виждане за едно бъдещо обединение на всички национално отговорни и патриотични партии и организации напълно се покрива с програмата на Патриотичен Фронт (ВМРО и НФСБ).

Нещо повече – считаме, че в този исторически момент каузата за национално силна и социално справедлива България изисква не разделението на патриотичните сили на десетки партии, партийки, организации и пр., но напротив – налага нашето обединение в единен политически субект. Едно обединение около принципи и цели, а не около и поради личности и „вождове”. Едно обединение, в което всички ние – именити и безименни националисти, да застанем редом, не поради големите си лични амбиции и самочувствие, но ръководени от дисциплината на родолюбеца – да се работи повече и по-добре за Отечеството .Същата такава дисциплина, която ръководеше нашите предци – Раковски, Левски, Делчев….и хилядите безименни до тях. Защото дисциплината на българския патриот е не да мрази – омразата е лукса на слабите, но да обича, да обича повече от себе си и всичко Отечеството!

Затова днес, сякаш повече от всякога се налага ние, родолюбивите българи, да се обединим политически. Налага го социалната криза, в която живеем. Налага го демографската катастрофа на българската нация. Налага го липсата на такова управление на България, което да работи за бъдещето на страната. Политическата реалност е такава и ние сме длъжни, ако сме истински патриоти, да се съобразим и да действаме адекватно-днес битките за бъдещето на Отечеството са политически, и дай Боже това да остане така.

Накрая ще се обърнем към всички все още неприсъединили се организации и партии с думите на Каблешков от Кървавото писмо – „..ако вие, братия, сте биле истински патриоти….., то последвайте нашия пример..”

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!