Патриотите от ВМРО към БСП: Другари, явно за Вас купуването на гласове е нормална практика в циганските махали!
Другари, явно за Вас купуването на гласове е нормална практика в циганските махали! Така Патриотите от ВМРО отговориха на обвиненията на БСП, че циганската махала е гласувала първо за кандидата на войводите в Галиче, а след това за ГЕРБ.

Внушението, че гласовете за Николай Банков от 27-ма секция са спечелени по нечестен начин направи депутатът на левицата Весела Лечева в предаването „Тази сутрин“ по БТВ. Тя дори подчерта, че на първи тур БСП е спечелила във всички секции, освен една – в циганската махала. Там водел кандидатът на ВМРО. Това също е откровена неистина. От справки в официалната интернет страница на ЦИК ясно се вижда, че Банков има 38 гласа, а кандидатът на левицата Веселин Тушинов – 99 (от справката за втори тур се вижда, че част от тях се преливат при кандидата на ГЕРБ).

Ето защо, другари, когато се опитвате да оправдаете собствените си лъжи, че сте алтернатива на управлението, поне проверявайте фактите. Вашата долна инсинуация, че ВМРО участва в манипулация на изборите е жалка и нелепа. Да Ви напомним ли, че именно във Вашата парламентарна група има депутат (Манол Генов), който е обвиняем за купуване на гласове в Асеновград? За Вашата наглост, другари, важи с пълна сила народната поговорка „На крива ракета, космосът ѝ пречи“!

Ние, Патриотите от ВМРО – Българско национално движение, най-категорично заявяваме, че никога нашата партия не си е позволявала да използва нечестни практики в изборния процес. Нещо повече – през всички години именно ние сме подавали сигнали и сме се борили срещу купуването на гласове, корпоративния вот и броенето „на тъмно“. По инициатива на Патриотите бяха направени промени в Изборния кодекс, с които се прекрати намесата на турската държава в българската вътрешна политика. Това, че в една циганска секция в скандалното село Галиче, за нашия кандидат са гласували 38 човека, не значи, че сме манипулирали избирателите. Ще Ви изтъкнем още нещо – представителите на циганския етнос по документи са граждани на Република България, т.е. би следвало да имат българско самосъзнание. Ние искрено вярваме, че сред тях има такива, които милеят за Родината. Защо автоматично тези хора да бъдат изключвани като наши избиратели?

Има и още един факт, който ви е „убягнал“, или просто отново не сте си направили труда да проверите – в секция 27 в с. Галиче гласуват близо 50 човека, които са етнически българи. Съвсем нормално е тези хора да ни подкрепят, за да променят порочното управление на селото, защото те помнят нашата битка срещу феодализацията му, помнят нашата битка срещу незаконната джамия в двора на Мехти Касъмов, който категорично не е гласоподавател на ВМРО, както не са и всички онези, които крепят мутренското статукво в селото от десетилетия.

Така че, другари от БСП, ако имате да разчиствате сметки с някого, преди това поне се запознайте с фактите. Когато го направите, ще установите, че сте объркали адресата!
 



Връзка към страницата на ЦИК, където са публикувани резултатите от секция 27:
https://results.cik.bg/novi_i_chastichni/20.05.2018_chastichen/tur1/sik_proto_kk_0608/060800027.html