Патриотите вече са към финала на оформянето на листите си за предсрочния вот. Водачите са ясни - в София остават само двамата от тримата лидери в коалицията, а лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е решил да остане водач само в Плевен.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов повежда патриотичната листа в 23 МИР плюс традиционната бургаска. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък ще е водач в 25 МИР и в Ямбол.

В 24 МИР водач ще бъде организационният секретар на ВМРО Юли Ангелов. Именно в негова полза водачът на войводите Красимир Каракачанов се е отказал от софийска листа.

Патриотите са си поделили по равно всички мандати и МИР в страната, информира Канал 3.

В София-област водач на листата ще бъде юристът от "Атака" Явор Нотев. Начело на кандидатите на ПФ в Шумен остава Емил Димитров - Ревизоро.

Славчо Атанасов от войводите води в Пловдив-град, а Борис Ячев от НФСБ - Пловдив-област.

Във Варна водачеството е отредено на Валентин Касабов от НФСБ. "Атака" с Десислав Чуколов повежда листата на Обединени патриоти в Стара Загора. В Благоевград челото е за ВМРО - там води също бивш депутат, Атанас Стоянов.

Депутатите на Каракачанов запазват досегашните си региони - така, например, Искрен Веселинов остава водач в Русе, а доц. Милен Михов води листата във Велико Търново.

В Сливен водач на листата е Петър Петров.

На избираемо място е подредена Султанка Петрова - в 24 МИР, а зам.-областният на ПФ Петър Харалампиев е в Топ 3 на МИР.