Вотът на недоверие е оценка на работата на правителството през последите години. Това каза председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет и лидер на столичните социалисти Калоян Паргов, предаде агенция „Фокус“.

„Вотът на недоверие не е свързан само с последните инциденти, но и като оценка за работата на правителството през последните години. Всички тези събития през последните няколко седмици са отражение на това правителство. Въпросът е не само за националната сигурност, а за сигурността на отделния гражданин в България“, каза още Паргов и посочи, че всичко създава усещане за несигурност.

„Един вицепремиер беше казал, че с края на Българското председателство на Съвета на ЕС се отваря зоната на оставките. Очевидно е, че в това правителство са налице раздор и противоречия. И всичко показва, че това правителство е сформирано с хоризонт европредседателство и какво ще стане след 30 юни 2018 г. предстои да видим. Сега не е моментът да правим прогнози, но нещата не отиват на добре. Държавата не е спряла да се тресе от протести през последната една година“, посочи лидерът на БСП – София.

Той коментира и темата за промяна на името на Македония. „Случаят с името „Северна Македония“ поражда съмнения какво обхваща Северна Македония назад във времето и включва ли Гоце Делчев, Банско. Тоест, това би ли било в бъдеще основа за териториални претенции. Така че трябва да се върнем назад в историческа ретроспекция и да мислим – така правят в Гърция, така трябва да направим и ние“, коментира Паргов.