Парламентът продължава с гласуването на Антикорупционния закон. Това се посочва в програмата за работа на Народното събрание. На вчерашното пленарно заседание депутатите създадоха новия антикорупционен орган - Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.
Председателят ще се предлага и избира от парламента, и ще получава 90% от заплатата на този на Народното събрание. Предстои депутатите да решат дали членовете на Комисията да са задължени при покана да се явяват в парламента и да предоставят информация, както и дали до 31 март да представят доклад за дейността си.

В петъчния парламентарен контрол министърът на правосъдието Цецка Цачева ще отговаря на въпрос за реформа в системата на местата за лишаване от свобода. Социалният министър Бисер Петков ще отговаря на питане за коледните добавки към пенсиите.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще даде отговор на депутатски въпрос относно замърсяване на водата за пиене в Община Златоград, а вътрешният министър Валентин Радев- за мерките за борба с битовата престъпност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!