Чрез мен искат да ударят БСП. Това заяви по време на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.
Всички, които си позволиха да свържат моето име с корупция и "Цанков камък", отиват на съд, категорично заяви лидерът на БСП. Тя прочете отговора на запитването й до главния прокурор дали името й е замесено някъде.

Тя е получила отговор и от австрийския посланик, до когото също е писала писмо относно проекта "Цанков камък". Не може в политиката, за да отклониш вниманието от себе си, да хвърляш димки, тази политика на прехода и този стил са довели до състоянието на чувство на несправедливост у гражданите, каза Нинова.

Ние искаме да променим този стил. Борисов да излиза сега и да отговаря,  кого имаше предвид, като говореше за корупция, каза Нинова.

Всички, които си позволиха да намесят моето име в този скандал, отиват на съд. От министър-председателя Бойко Борисов, до всички други, които си позволиха да коментират, добави тя.

Главният прокурор ме уведоми, че нямам общо с проекта „Цанков камък“ – всички, позволили си да свържат името ми с проекта и с корупция, отиват на съд. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

По думите на Нинова обвинения за връзка между БСП и „Цанков камък“ са с цел да се омаловажат усилията на партията за справяне с паралелната държава. „Да ни се отнеме правото да претендираме, че автентично и истински искаме да се справим с нея“, каза Нинова.

Тя посочи, че е изпратила писмо до главния прокурор, в което пита във връзка с всички направени досега предварителни проверки за „Цанков камък“, досъдебни производства, експертизи на документи, разпити на свидетели, по какъвто и да е повод, по какъвто и да е начин, някъде дали излиза нейното име. „Получих отговор от главния прокурор, за което му благодаря“, каза Нинова.

По думите ѝ в него той обяснява, че тя няма нищо общо с тази работа. „Затова пристъпвам към второто действия, сега всички, които си позволиха да свържат моето име с корупция и „Цанков камък“ отиват на съд“, каза Нинова и подчерта, че това се отнася за всички от министър-председател до подгряващите го говорители.