Ако БСП не са разбрали, сме готови и утре да дадем подобна пресконференция, за да могат да разберат кои са тези, които има предвид прокуратурата. Ако са решили да носят отговорност за тези свои народни представители, да продължат да я носят. Това каза на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Тома Биков във връзка с искането на БСП главният прокурор Сотир Цацаров да разпита премиера Бойко Борисов по повод изказването му, че в парламента има хора, замесени с наркотрафик.

„Ако са решили, че не могат да носят отговорност да спрат да я носят, като ги изключат от парламентарната си група. Ако не могат да разберат за какво става въпрос, това означава, че в 80% от случаите най-вероятно действат неадекватно“, заяви той. Тома Биков цитира публикации в различни медии за акцията на ГДБОП в Русе и задържането на брата на депутата от БСП Георги Стоилов - Илия Стоилов.

Депутатът Маноил Манев от ГЕРБ също цитира медийни публикации и съобщение на прокуратурата за обвинението на депутата от БСП Манол Генов за купуване на гласове.

Обвинението за купуването на гласове Манол Генов е за предсрочните избори тази година. Прокуратурата на България на 12.07.2017 привлича като обвиняем Манол Генов за това, че е организирал и давал по 25 лева на глас с цел да упражнят избирателното си право в негова полза. Той е с мярка за неотклонение „Подписка“.  Главният прокурор внесе искане за сваляне на имунитета му. Той даде съгласие. От ГЕРБ припомниха и думите на Корнелия Нинова, че тя подкрепя своя депутат Манол Генов. Дали е морална мярка за хората, които искат да си присвоят прозвището "морални стожери".

„Според цитат от репортаж на БНТ Корнелия Нинова заявява, че подкрепя своя депутат. Оставям на честната българска журналистика и гражданите да преценят дали подкрепянето на един депутат, обвинен в купуването на гласове, е морална мярка от хора, които искат да си присвоят правото на морални стожери в този парламент“, заяви той. Двамата лично предадоха публикациите на ПГ на БСП.