Разговарях с Кръстина Таскова по телефона и от името на двама ни мога да заявя, че сме готови да дадем нашия имунитет без да губим времето на НС да разглежда отнемането му. Това каза на брифинг в Народното събрание депутатът от „Воля“ Пламен Христов по повод внесеното искане от главния прокурор за снемането на имунитета му и този на Веселин Марешки и Кръстина Таскова, предаде „Фокус“.

 „Нямаме никакви притеснения във връзка с евентуални разследвания, доколкото успях да се запозная става въпрос за обвинения, които са плод на конкуренция“, заяви той. Пламен Христов обясни, че преди избирането им за народни представители в ролята си на управителни органи в структурите на Веселин Марешки, за него и Кръстина Таскова е имало разследване на прокуратурата, което се е произнесло, че няма основание за повдигане на обвинение. „В настоящия момент г-н Цацаров е преценил, че може да започне нови действия срещу нас, ние сме на разположение да отговаряме и да дадем всичко необходимо, за да не възпрепятстваме следствието“, посочи Пламен Христов.

„Сигурен съм, че нито един от депутатите от групата на „Воля“ няма притеснение да им бъдат отнети имунитетите по какъвто и да е повод, нямаме нужда от имунитет“, уточни той. „Не успях да разговарям с г-н Марешки, но той вече веднъж си даде имунитета“, коментира народният представител от „Воля“.

„По отношение на атаките, които зачестиха срещу нас - подозренията ние си ги имаме, имаме си и не само подозрения. Цялата тази съвкупност от атаки много мирише на бензин“, заяви Пламен Христов. „Никога не съм имал нужда да заплашвам, работя с г-н Марешки от 15 години и за това време сме били заедно доста често сме били обект на атаки от конкуренция“, каза още той.