Бригаден генерал Димитър Шивиков влиза в листите на БСП. Той е включен в кандидатдепутатския списък на червените в Пловдив­ска област от гражданската квота. Това обяви соцлидерката Корнелия Нинова току-­що, след като БСП подписа споразумение с представляваната от генерала Конфедерация Гражданско общество, информира "24 часа".
Червените подписаха и с Национален алианс "Род, единство, държава". Това не е военизиране на БСП, отхвърли такъв въпрос Нинова. И обясни, че извън родолюбието и България двете структури вадели като свой приоритет демографската криза.

Коалиция между ГЕРБ и БСП е невъзможна, заяви Нинова. Тя отказа да коментира ревизията на служебния кабинет преди да е излязъл официално в понеделник.

Припомняме, че през лятото на 2010 г., като Национален командир на 18-и контингент от въоръжените сили на България за участие в Операцията на международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан, ген. Шивиков бе обвинен, че е присвоил имущество на стойност 10 225 лева.

Военно-окръжна прокуратура го обвини в общо 13 престъпления.

В крайна сметка се оказа, че обвиненията срещу бившия шеф на 61 Стрямска бригада Карлово генерал Димитър Шивиков са скалъпени.