Заседанието на Социалистическия интернационал започна със среща на президиума в Ню Йорк. Основните теми, които коментирахме, бяха борбата с бедността, защитата на човешките права, мястото на жените и равенството на половете. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Утрешното заседание на форума, който се провежда в централата на ООН, ще бъде открито от Антонио Гутериш, генерален секретар на ООН. На него ще обсъдим конфликтите в Близкия изток, проблемите с миграцията и бежанците. Ще имам възможност да представя предизвикателствата пред съвременните лидери, както и политиките за промяна, поясинява Нинова. 

В заседанието участват държавни и партийни лидери от цял свят - Австрия, Белгия, Финландия, Чили, Израел, Мексико, Бразилия, Турция, Молдова, Венецуела, Русия, Палестина и др., с които ще проведа двустранни срещи, съобщава още тя. 

Благодаря на генералния секретар на Социалистческия интернационал Луис Аяла за топлото посрещане, пише в заключение председателят на БСП.
 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!