"Този бич трябва да се изкорени". Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците". Срещата е организирана от президента на САЩ Доналд Тръмп, на която България е съдомакин.

"Не случайно сме съпредседатели. Още като бях главен секретар в България пристигнаха редица американски експерти, които участват активно в борбата с наркотиците", каза още премиерът.

ВИДЕО и СНИМКИ от Ню Йорк и важната среща на Борисов с Тръмп 

"Казахме си, че има какво да направим и в следващите два месеца ни чака много работа. Трябва да преодолеем опасностите във военната сфера", поясни още министър-председателят.

Сензационна СНИМКА в БЛИЦ! Тръмп показа огромно уважение към Борисов 
 

"За смъртно наказание в Европа не трябва да се говори. И все пак аз съм твърдо против легализацията на каквато и да било дрога. Но за медицински цели и сега е разрешено да се използват т. нар. леки наркотици. У нас всичко е добре прецезирано. Страната ни е рекордьор по задържането на наркотици, трафиканти на хора и осъдени такива и пласьори", увери Борисов.

"Далеч съм от мисълта да се конкурирам с когото и да било", отсече Борисов на въпрос вярно ли е, че президентът Румен Радев е искал да присъства на тази среща, а на Борисов.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!