Депутатите от ГЕРБ разкритикуваха председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов за исканата от него конституционна промяна за изваждане на прокуратурата от съдебната власт.
Припомняме, че вчера след срещата си с държавния глава Румен Радев съдия номер 1 обяви, че иска прокуратурата да излезе от съдебната власт, и да започнат консултации за свикване на Велико народно събрание за мащабна реформа на съдебната власт.

"Критично е, когато магистрат прави политически изказвания", заяви председателят на правната комисия Данаил Кирилов. Това са изявления, които са извън компетентността, извън битието на магистрат, включително магистрат от най-висок ранг, критикува герберът съдия номер 1.

"Смятам също така, че те са доста неуместни и връщат един дебат много назад във времето", убеден е депутатът. "Тук подозирам по-скоро една политическа дейност", допълни Кирилов.

Малко е странно единият от "тримата големи" да казва, че иска тази част от магистратурата да бъде еди-каква си. Никой не е печелил от повдигането на такива дебати, допълни Данаил Кирилов.