Истинска инвазия от депутати без работа са забелязва през последните дни в цялата страна. След като парламентът се разпусна, масово народни избраници са потърсили регистрация в бюрата по труда. Както БЛИЦ вече съобщи, първите регистрирани днес бяха пловдивски ексдепутатки.
Всички те ще получават максималното обезщетение от 1200 лв. месечно, защото са били осигурявани на над 2000 лв. брутна заплата. Както е известно, народните представители се разписват срещу 2160 лева на месец. Величка Шопова и Зоя Георгиева от ГЕРБ са сред първите, изчакали чинно реда си на опашка в Пловдив.

И двете са работили в частни фирма, а местата им не се пазят. Същата участ има и тяхната колежка Вяра Петрова от Карнобат. Колегата им Румен Данев вече се е регистрирал като безработен в Хасково. Преди да стане депутат той е бил в ръководството на местния клон на Банка ДСК в Хасково.

И при другите партии има безработни. Румен Такоров от БСП, който е инженер, първо смята да повери дали му се пази мястото като зам.-кмет на Търговище. Ако не е така, отива на борсата. Ердоан Ахмедов от ДПС е със същия казус в община Омуртаг, а в бюрото вече се е записал Тунджай Наимов.