Президентът Росен Плевнелиев официално обяви, че не иска да бъде разсекретяване стеногрмата за КТБ. Бившият държавен глава изрази несъгласието си за разсекретяване на разговорите, проведени на Консултативния съвет на 29 юни 2014 г.

Плевнелиев е единственият, който иска стенограмата да остане тайна. "За" отварянето на стенограмата се обявиха лидерите на водешщите политически сили в страната Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ, бившият премиер Пламен Орешарски, бившияг финансов министър Петър Чобанов, бившият гуверньор на БНБ - Иван Искров и много други. 

Плевнелиев декларира позицията си в отговор на получено от администрацията на президента Румен Радев писмо. Той посочва, че банковата стабилност е един от ключовите елементи на националната сигурност и че въпреки изминалите почти три години от проведените консултации общественото мнение в страната е твърде чувствително по отношение на банковата система. Според Плевнелиев от тази гледна точка е трудно да се предвиди до какви неблагоприятни последици би довело разгласяването на информация за банковата система.

"Искам още веднъж да обърна внимание върху важността на това именно президентската институция да остане мястото, където политическите сили и институциите да могат да провеждат отговорен и честен дебат и в кризисни за страната моменти да намират решения",пише президентът Плевнелиев. "Ако подчиним този подход на търсенето на евтини медийни ефекти, рискуваме да загубим едно силно и проверено през годините демократично средство за преодоляване на най-тежките кризи", посочва още той.

Очаква се решението на президента Румев Радев, който се обяви "за"отварянето на стенограмата, но преди това реши да попита, какво е мнението на участвалите в събитията от 2014-та година.