Шефът на Агенцията по приватизация Емил Караниколов е най-вероятният министър на икономиката в бъдещия коалиционен кабинет. Предложението той да седне на мястото на Божидар Лукарски е на “Обединени патриоти”, издадоха запознати с преговорите между ГЕРБ и ОП, цитирани от “Труд”. 
Министерството на икономиката ще бъде поверено на “Обединени патриоти”. Лидерите на формациите нееднократно подчертаха, че ще предлагат експерти за постовете в изпълнителната власт. Предварителните нагласи са, че пак патриотите ще поемат и Министерството на енергетиката. 

Най-спряганото име за енергиен министър е това на експерта от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Александър Йорданов. Запознати припомниха, че Йорданов бе номинация за член на КЕВР от Патриотичния фронт по време на миналия парламент. 

В бъдещата коалиция “Обединени патриоти” обсъждат 5 министерства и вицепремиерски пост, както и няколко комисии. Но Владислав Горанов вече предупреди, че ако се следва съотношението брой депутати – министерства, патриотите “трябва да получат максимум до четири министерски кресла”.

“В петък ще имаме първия чернови вариант на коалиционното споразумение, ще продължим с преговорите”, коментира след края на разговорите Делян Добрев от ГЕРБ. „Предстои още работа по коалиционното споразумение”, отбеляза съпредседателят на “Обединени патриоти” Волен Сидеров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!