Още в сряда, а не в четвъртък е твърде вероятно да се събере Изпълнителната комисия на ГЕРБ по казуса с апартамента на втория в партията Цветан Цветанов. Това твърди Канал 3.

Самият той се завръща от командировка в САЩ утре следобед. Според източници единият вариант е веднага след завръщането му Борисов да събере партийното ръководство, да изслушат шефа на депутатите от ГЕРБ по скандала и да се вземат решенията, за които Борисов още миналата седмица анонсира, че ще бъдат тежки.

Стрес тест: Биха ли в аванс дузпата на Цветанов 

Според неофициалните информации било логично, след като прие оставките на правосъдната министърка Цецка Цачева и двама зам.-министри заради апартаментите на "Артекс", Борисов да извади Цветанов от парламента, но да го запази в партийната централа като шеф на предизборния щаб и свой заместник в партията. Възможно е обаче Изпълнителната комисия да се събере и в четвъртък, какъвто беше първоначалният план.

НАП подхваща евтините апартаменти и сделките на "Артекс" 

По-рано стана ясно, че шефът на правната комисия Данаил Кирилов не е канен за правосъден министър досега, на мястото на Цачева, каквито слухове се разнесоха. Осведомени твърдят, че Борисов не може да си позволи да оголи правната комисия. Други спрегнаха Кирилов дори като евентуален шеф на парламентарната група на мястото на Цветанов.

"Разговори за министър на правосъдието с мен до момента не са провеждани. Това е изключително правомощие на премиера. Ако има нещо в тази връзка, ще разберете за това", коментира пред медиите в парламента днес депутатът от ГЕРБ.

Той уточни, че все още Изпълнителната комисия не се е събирала на заседанието, анонсирано от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "Такава ще се състои в четвъртък или след този момент", каза той.

Колегата на Кирилов от правната комисия и депутат от ОП Емил Димитров-Ревизоро пък изказа притеснение за кворума, ако Цветанов напусне парламента, какъвто слух обиколи медиите.

Ревизоро силно разтревожен от решението на ГЕРБ за Цветан Цветанов 

"Цветанов е човекът, благодарение на който функционира българският парламент. Изцяло Цветан Цветанов води преговори с парламентарната група, за да има кворум. Иначе доста по-трудно ще успяваме да работим", коментира Ревизоро.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!