Един отговорен пост. Мисля да продължа това, което е започнато от правителството“, това бяха първите думи на новия вицепремиер Марияна Николова.

„Мисля да увелича доходите на населението. Това е мой приоритет“, поясни още новата вицепремиерка, която се закле преди минути.

Икономиката и демографската политика. Също така е и здравеопазването – са други приоритети на новия вицепремиер.

„Интерес за мен представляват и децата. Все пак те са нашето злато. Ще поискам да ми бъдат представени конкретни мерки и въпроси, които касаят здравето на децата .Аз съм майка на първо място, но по отношение на думите на Валери Симеонов за майките не мога да го коментирам. моят изказ не е такъв по принцип“, каза още Николова.

„Възнамерявам да направя срещи с браншовите организации и да видя какви са проблемите там. Доходите на населението зависят от всички нас – поне така смятам аз“, поясни още вицепремиерът.

Тя бе категорична, че за момента нищо не й тежи.

Николова бе категорична, че е готова да се съветва с всеки един народен представител. 

Тя бе шеф на кабинета на Валери Симеонов, но поясни, че още не е решила кой ще е шеф на нейния кабинет

Николова помоли да й бъде даден толеранс в рамките на 1-2 седмици.

„В ромските сватби има голям проблем. Все пак ресорният вицепремиер не може да ходи с шумомер в ръка, но има проблем с шума“, призна Николова.

„Никога не съм членувала в политическа партия и никога не съм била телевизионна водеща“, отговори тя на журналистически въпроси.


Оператор: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!