Константин Казаков е бил шеф в „Руско направление” в НСС и за неговата интелигентност от онова време се носят легенди.
Новият председател на ДАНС Константин Казаков, предложен лично от премиера Бойко Борисов, е прочут с невероятните си приключения в „руско направление” на спецслужбата Национална служба за сигурност / НСС/, разкри afera.bg.

Константин Казаков е бил шеф в „Руско направление” в НСС и за неговата интелигентност от онова време се носят легенди. На една от важните оперативки, човекът, който е трябвало да бъде на „ти” с руските интереси и контра-разведки, вместо да докладва конкретна информация, дълбокомисленно заявил: „Русофобите знаят, но мълчат, русофилите не мълчат, но не знаят".

След тази фундаментална мисъл, тогавашният корифей на „руско направление” Казаков бил изгонен от оперативката.

Според източници на afera.bg около името на Казаков преди години е имало мътна история около руската организирана престъпност, но тя така е останала заметена под килима.
В НСС са правени проверки на Казаков по тази писта, бил е пред уволнение, но му се е разминало.
Ласкави думи  за предложеният за председател на ДАНС Константин Казаков изрече и бившият червен депутат Татяна Дончева. Той  има репутация на „изключителен мозък", казва тя.
 
„Неговото назначение означава че ще има временен консенсус между групата на Иван Драшков и Бойко Борисов", добави още Дончева./БЛИЦ