Трагичен инцидент се случил днес между 14. 30 и 15 часа на регулирано трасе за моторни шейни в курорта Боровец, където са се спускали и министърът на транспорта и синът му. При инцидента е загинал 4-годишният син на министъра.

В момента служители на ОДМВР-София извършват множество процесуални и оперативни действия под ръководството на Окръжна прокуратура – София. Трасетата са сложни за огледи и действията вероятно ще отнемат време.  Най-вероятната причина за инцидента с шейната е неравност на трасето, което не е скоростно, но това предстои да бъде изяснено при огледа, съобщи на брифинг заместник директорът на ОДМВР-София комисар Веселин Георгиев във връзка с трагичния инцидент с 4-годишното момче днес в курорта.

Както БЛИЦ писа по-рано стана ясно, че трагедията е с 4-годишния син на транспортния министър Ивайло Московски. По-рано от МВР пуснаха кратка информация за инцидента, без да се споменава името на детето. В сайта на министерството на транспорта се появи съобщение:

“В този изключително труден момент семейството на министър Ивайло Московски моли представителите на медиите да се съобразят със скръбта им и да уважат правото им на уединение. Благодарим за разбирането!”

Загиналото момченце е по-малкият от двамата сина на Ивайло и Маринела Московски. По-големият е Александър, който е на 7 години. Съпругата, която работеше в българска банка, от години се грижи за децата, тъй като съпругът ѝ е един от най-ангажираните в правителството на Бойко Борисов.

Ивайло Московски е сред най-успешните министри. Той е трети мандат начело на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.