Нов скандал зрее в БСП по повод гласуването на Истанбулската конвенция. Може би ще се окаже, че приемането й в парламента зависи от гласовете на депутатите от левицата. По този повод Корнелия Нинова е подложена на натиск БСП да си промени позицията и да подкрепи документа. За това настоявал Сергей Станишев, защото ПЕС е за ратификация на конвенцията.
От друга страна, същото искали лобито на вицепрезидента Илияна Йотова и на омбудсмана Мая Манолова, които също подкрепят конвенцията.

Вътрешната опозиция на Корнелия Нинова, който не са престанали да я атакуват заради промените в партията, използват това напрежение срещу председателя и се канят да й искат обяснение защо ИБ е излязло с позиция против. Катя Николова, която е от старата генерация в БСП и е председател на женското движение в партията, организира отпор на председателката,защото не защитавала жените от насилие. Над главата на Нинова се събират облаци, и то по повод, който никой не е очаквал.

Силите,които се организират срещу нея, не са за подценяване. Те са подкрепени и от някои неправителствени организации, които се застъпват за признаване правата на различните. Дали Нинова и екипът й ще се огънат,предстои да се разбере в близките дни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!