БСП ще изпрати писмо до Специализираната прокуратура - молим да бъде оповестен списъкът на политиците, които са финансирани от КТБ. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с обвинителния акт за КТБ 

„Вчера Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт по КТБ и обяви един документ публичен - „Общ поглед върху модела КТБ“. В този документ и в публичните изявления на прокуратурата има констатации, че от КТБ са финансирани политици“, заяви Нинова и обясни, че БСП ще изпрати писмо до административния ръководител на Специализираната прокуратура прокурор Иван Гешев с молба този списък да бъде оповестен, уточнява Фокус.

Нинова мотивира искането си с това, че КТБ е огледало на целия Преход – бизнес, икономически и политически интереси. По думите ѝ всичко това е на гърба на народа. 

„С това разследване, с връщането на чувството за справедливост можем да сложим край на модела КТБ, а и на модела на политиката на Прехода, правена по този начин – задкулисно, в личен интерес, за пари, обвързаности, особено на политическата класа. Ето защо имаме нужда и ние, и обществото от пълна прозрачност. Нека този списък на политиците бъде оповестен публично“, призова лидерът на БСП. 

Попитана защо само името на Николай Бареков е било оповестено вчера, Нинова заяви, че може би няма конкретна причина. 

„Това още повече засилва аргумента ни да не е този или онзи само, а да се изнесе пълната информация. Обществото има нужда от тази прозрачност и от пълната истина за КТБ“, каза Нинова. 

В отговор на въпрос дали смята, че има и други политици освен Бареков, тя отговори, че не смята нищо, а цитира доклада на прокуратурата, в който се посочва, че има финансиране на политици и получаване на парични суми от Цветан Василев на различни лица от политическия живот. 

Попитана как ще постъпи, ако се окаже, че сред тези политици има и такива от БСП, Нинова заяви, че към този въпрос и чувството за справедливост се отнася принципно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!