Лидерката на БСП Корнелия Нинова упрекна правителството, че заради двойнствената политика за мигрантите на премиера Бойко Борисов се ширят слухове, че кацат самолети с бежанци и ще заселват Странджа. С нейното експозе започна изслушването на премиера Бойко Борисов по искане на социалистическата партия. Темата е за политиката на българското правителство по темата за миграцията.

Соцлидерката продължи с канонадата срещу Борисов от миналия петъчен контрол - в Брюксел говорел едно, а тук, у дома, съвсем друго. В България няма да ги пуска, аа пред г-жа Меркел май ще ги пуска.

Само преди няколко дни, г-н премиер, казахте, че големият проблем на България е законната и легална миграция. През 2015 г. се събрахте, за да я насърчите, сега констатирате, че е проблем, започна с атака соцлидерката Корнелия Нинова, припомняйки срещата на ЕС по темата в Малта преди три години, отбелязва Канал 3.

Уви, Европа днес продължава със стимулите за тяхното пристигане, установи соцлидерката. И даде за доказателства, че парите за мигрантите се увеличават на 10,4 милиарда от 6,9 милиарда в новия бюджет на ЕС.

Нинова упрекна още премиера, че с постановление №144 също стимулираме чужденците, които стават бежанци. Според нея приравняването на правата им с тези на българските граждани надхвърлят Конституцията, защото за тях се осигурява доход, докато на бедни и безимотни българи такава гаранция държавата не дава.

Соцлидерката не иска промяна в Дъблинското споразумение и твърди, че България няма конкретна позиция по този въпрос.